Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că este încrezător că A 7 de la Ploiești la Pașcani se va finanța prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, (USR-PLUS) și-a exprimat, luni după amiaza, încrederea că se va obține finanțarea prin PNRR pentru autostrada A 7 de la Ploiești la Pașcani.

Drulă a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care arată că a avut o întâlnire foarte productivă cu doamnele comisar Adina Vălean și Margrethe Vestager.

„Le mulțumesc amândurora pentru sprijinul acordat priorităților României din domeniul transporturilor și, cu precădere, proiectelor ce le dorim finanțate prin PNRR”, scrie ministrul.

El a menționat că a discutat aplicat despre Autostrada A7: Ploiești – Pașcani; Autostrada A8: Tg. Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Pașcani, Autostrada A3: Nădășelu – Poarta Sălajului; Autostrada A1: Marginea – Holdea.

„Sunt proiecte mature și adaptate vremurilor noastre, prevăzute cu perdele forestiere și stații electrice de încărcare. Infrastructura din România are nevoie urgentă de dezvoltare modernă și echitabilă între regiuni, iar PNRR este o sursă vitală de finanțare pentru țara noastră.Privesc cu încredere către finalizarea negocierilor dintre România și Comisia Europeană și mărturisesc că sunt nerăbdător să ne apucăm de construit”, a scris Drulă.

Potrivit unor surse politice Comisia Europeană a respins mai multe măsuri propuse de România pentru a fi finanțate prin PNRR pentru că nu se înscriu obiectivelor generale ale Mecanismului European de Redresare și Reziliență, una dintre observații fiind suma prea mare alocată pentru lucrări de infrastructură rutieră.


Intră acum și în grupul de