Arhitect sucevean despre ouăle care au fost amplasate prin Suceava: Nu poți transforma evenimentele religioase în prilej de a estetiza urâtul


Intră acum și în grupul de

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei a apreciat, miercuri, că ouăle care au fost amplasate prin municipiul Suceava reflectă maniera precară în care este înțeleasă valoarea estetică a spațiului public.

„Nu poți transforma evenimentele religioase în prilej de a estetiza urâtul. E cazul ouălor ce reflectă într-un mod trist maniera precară în care este înțeleasă valoarea estetică a spațiului public”, a scris Atodiresei pe pagina sa de socializare.

El a subliniat că această situație ține și de comisia de urbanism și estetică și nu a ezitat să facă legătura și cu „conflictele de interese bine ticluite” din această zonă.

Potrivit arhitectului sucevean nu este de mirare pentru că administrația locală, sub pretextul „neștirbirii deșteptăciunii locale”, a refuzat ca mandatele membrilor comisiei de urbanism să fie limitate la două mandate și să stopeze conflictul de interese prin obligativitatea ca pe perioada exercitării mandatului aceștia să nu încheie contracte de achiziţii publice cu autoritatea publică.

„De ce să-ți asumi bunele practici când poți sta liniștit în ticăloșia veche? De ce să te aliniezi orașelor relevante precum Cluj, Iași, Oradea, Timișoara, Brașov, Bucuresți etc, când poți funcționa în unicitatea nimicului? Și te mai și justifici țâfnos prin a insinua că ceilalți au probleme și fix când arhitectura în Suceava e blocată în eficiență financiară, interese vechi și tăceri revoltătoare!”, a conchis Beniamin Atodiresei.

Nu poți transforma evenimentele religioase în prilej de a estetiza urâtul. E cazul ouălor ce reflectă într-un mod trist…

Publicată de Beni Atodiresei pe Miercuri, 28 aprilie 2021

Intră acum și în grupul de