Ion Lungu vrea să obțină de la Stațiunea de Cercetări Agricole un teren pentru noul cartier pentru diaspora la ieșire spre Mitoc: Este o zonă foarte frumoasă, cu dezvoltări rezidențiale.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că proiectul pe care l-a propus în campania electorală, de înființare a unui cartier pentru tinerii din diaspora urmează să fie demarat și că va solicita ca printr-o Hotărâre de Guvern să fie transferată o suprafață de teren în zona spre Mitoc de la Stațiunea de Cercetări Agricole pentru realizarea acestui nou cartier.

Primarul Sucevei a spus că sâmbătă s-a întâlnit cu secretarul de stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache, cu care a discutat despre problemele diasporei, dar și că efectul acestui exod de tineri în mod special are repercusiuni asupra forței de muncă din municipiul Suceava.

El a reamintit că Primăria Suceava a inițiat și sprijinit dezvoltarea învățământului dual în municipiu pentru pregătirea tinerilor în diverse meserii.

Primarul a menționat că își dorește ca măcar o parte din forța de muncă ce este calificată să se întoarcă în oraș.

Astfel, secretarul de stat Oana Ursache a apreciat inițiativa lui Ion Lungu de a înființa un cartier pentru tinerii din disapora.

El a spus că e vorba de un cartier de case așa cum este cartierul Tinereții sau cartierul Europa.

„Vom demara procedura pentru a aduce un teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole în zona spre Mitoc. Este o zonă foarte frumoasă, cu dezvoltări rezidențiale. Ne dorim să facem un cartier acolo pentru tinerii care se încadrează în Legea 15/2003 care au vârsta de până la 35 de ani și îndeplinesc și celelalte condiții și care trebuie să depună un dosar. Sigur, în Consiliul local putem stabili criterii avantajoase pentru cei care sunt din diaspora. E o modalitate de a crea condiții să revină acasă. Le dăm posibilitatea să își face o casă. Le facem creșe, o grădiniță, să le asigurăm un învățământ ca în occident și, sigur, de ce nu, să poată să-și găsească un loc de muncă aici, acasă”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a menționat că secretarul de stat i-a spus că a avut discuții cu mai mulți primari din țară, dar că nu a întâlnit o asemenea idee pentru a-i determina pe tineri să se întoarcă acasă.

„Vom demara procedurile în perioada următoare și vrem să demarăm acest proiect”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de