Doi polițiști suceveni, trimiși în judecată după ce ar fi primit mite de 50 și 300 lei. Unul va fi judecat pentru corupție, iar celălalt pentru uzurparea funcției și divulgarea informațiilor secrete


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, în data de 29 aprilie, trimiterea în judecată a doi polițiști și a unui bărbat care a vrut să scape de răspunderea penală prin mită.

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cei trei bărbați vor fi judecați pentru infracțiuni diferite, respectiv uzurparea funcției, divulgarea informațiilor secrete; luare de mită și dare de mită.

Polițist judecat pentru uzurparea funcției și divulgarea informațiilor secrete

În primul caz este vorba despre un polițist care, în seara de 2 noiembrie 2018, a urmărit în trafic și a oprit un autovehicul al cărui conducător auto nu a nerespectat semnificația indicatoarelor rutiere. Ulterior, polițistul i-a solicitat șoferului actele la control şi a primit de la acesta suma de 50 lei pentru a nu-l amenda.

Procurorii precizează că lucrătorul de poliție nu avea aviz de poliție judiciară şi nici nu a fost desemnat polițist rutier. Prin urmare, el a efectuat acte ce nu intră în atribuțiile sale de serviciu.

Bărbatul va mai fi judecat și pentru săvârșirea infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Procurorii suceveni arată că, în data de 6 decembrie 2019, după ce bărbatul a aflat de la avocatul său că fapta comisă de el a fost denunțată de către un alt polițist, el a divulgat această informație.

Mită de 300 lei pentru o presupusă infracțiune rutieră

În cel de al doilea caz, un alt polițist rutier a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Cazul a avut loc în data de 10 noiembrie 2018. Atunci, bărbatul a oprit în trafic un conducător auto pentru că acesta nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, deși în fapt acesta trecuse pe culoarea galbenă a semaforului. Cu toate acestea, polițistul a primit mită în sumă de 300 lei pentru a nu-l lăsa pe șofer fără permisul de conducere.

La rândul său, și șoferul respectiv a ajuns pe banca acuzaților. Bărbatul va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Procurorii au precizat că în timpul urmăririi penale a fost luată măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism aparținând celui de al doilea polițist, până la concurența sumei de 300 lei, pe care a primit-o cu titlu de mită.


Intră acum și în grupul de