Tigari pe „banda rulanta”, confiscate de frontieristi


Intră acum și în grupul de

Alte câteva mii de pachete de ţigări au fost confiscate de frontieriştii suceveni la Siret. Potrivit IJPF Suceava, joi, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Volkswagen”, N. Viorica, în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Suceava. În portbagajul maşinii şi pe bancheta din spate au fost găsite ambalate în cutii de carton, un număr de 2.000 pachete de ţigări marca „ Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 8.278 lei, a fost confiscate de către vameşi iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Vineri, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Mercedes”, C. Ioan, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani. După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, fiind găsite ascunse în locaşul roţii de rezervă, în cotiera dintre scaune din faţă, sub scaunele din faţă ale autoturismului şi în bagajele, un număr de 600 pachete de ţigări marca „ L.M.”, de provenienţă ucraineană.

Valoarea ţigărilor este de 2.483 lei. Acestea au fost reţinute iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot vineri, a dorit să intre în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Volkswagen”, B. Vasile, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Şcheia. Frontieriştii au găsit în portiere, în capitonajul lateral al autoturismului şi în bara din spate, un număr de 910 pachete de ţigări marca „ Next.”, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 2.483 lei, a fost reţinută, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În aceeaşi zi, prin punctul din Siret a vrut să intre în ţară cu un autoturism marca „Vauxhall Tigra”, P. Dan, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în municipiul Rădăuţi. La control s-au găsit ascunse în semiaripile spate şi în spatele capitonajelor laterale ale maşinii, 470 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 1.945 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoturismul marca „Vauxhall Tigra”, a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de