Ion Lungu organizează petrecere pentru vaccinați de Zilele Sucevei: Intrarea se va face pe baza certificatului de vaccinare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că de Zilele Sucevei intenționează organizarea de manifestări culturale și sportive la care să poată participa fizic doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 și a făcut un apel către suceveni să meargă să se vaccineze.

Primarul a spus că la centrul de vaccinare din mașină de la Suceava Shopping City s-au vaccinat de sâmbătă până miercuri un număr de 630 de persoane, menționând că și-ar fi dorit să fie mai multe persoane doritoare.

El a anunțat că de vineri, 14 mai, ora 8:00 până duminică,16 mai, ora 20:00, la centrul de vaccinare de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” se va organiza un maraton al vaccinării urmând să fie folosit vaccinul produs de Pfizer BionTech.

Mai mult, Ion Lungu a spus că la centrul de vaccinare de la Iulius Mall se va introduce o linie de vaccinare cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

Primarul a declarat că până miercuri, în municipiul Suceava, rata de vaccinare este de 28,35 la sută și a estimat că va atinge 30 la sută până la sfârșitul săptămânii.

El a făcut un apel sucevenilor să respecte în continuare măsurile de prevenție sanitară, dar și să se vaccineze, anunțând că de Zilele Sucevei dorește să organizeze evenimente ca în alți ani la care să participe doar persoanele vaccinate.

Întrebat de ce nu vor avea acces la Zilele Sucevei persoanele care au trecut prin boală sau care au test negativ, Lungu a spus că dorește ca prin această măsură să impulsioneze cât mai multă lume să se vaccineze.

„Problema pe ordinea de zi este vaccinarea și nu testul PCR sau cei care au fost bolnavi. Haideți să ne vaccinăm! (…) Eu așa o gândesc. Este o pârghie și vom intra în Consiliul Local să încurajăm lumea, tinerii, să se vaccineze cât mai mult. Este păcat de Dumnezeu să nu folosim această oportunitate”, a spus Lungu.

El a apreciat că dacă nu se ajunge la ținta de 70 la sută de persoane imunizate, degeaba s-au vaccinați ceilalți.

„E o problemă de viață și de moarte și să nu vorbim de acele povești cu discriminarea și nediscriminarea”, a mai spus Lungu.

Întrebat cu ce sunt mai buni anticorpii celor care s-au vaccinat decât ai celor care au trecut prin boală, primarul a răspuns că cei care au trecut prin boală trebuie să se vaccineze pentru că „soluția este vaccinarea”.

Întrebat de ce persoanele sănătoase nu pot participa la aceste evenimente, Ion Lungu a spus că aceasta este strategia Ministerului Sănătății și a subliniat că toți trebuie să se vaccineze pentru că toată lumea civilizată procedează în acest fel.

El a mai spus că în ceea ce privește procesiunea religioasă urmează să fie stabilite măsuri și crede că se va respecta distanțarea fizică și purtatul măștii.


Intră acum și în grupul de