Jandarmii suceveni se asteapta la un interes crescut al tinerilor pentru arma lor


Intră acum și în grupul de

Generalul de brigadă Eugen Şalar, inspectorul şef al IJJ Suceava se aşteaptă în acest an la un interes crescut din partea tinerilor pentru această armă odată cu scăderea limitei de înălţime a candidaţilor. „Am început campania de selecţie şi recrutare a candidaţilor pentru instituţiile militare de învăţământ pentru sesiunea 2010. Oferta educaţională din acest an pentru arma Jandarmi, a instituţiilor de formare ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale Ministerului Apărării Naţionale este reprezentată de 467 de locuri, ca element de noutate fiind faptul că acesta este primul an în care recrutăm candidaţi pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău şi Institutul Medico Militar Bucureşti.

În acest an estimăm un interes crescut al tinerilor suceveni pentru accederea în structurile Jandarmeriei Române, având în vedere şi faptul că, faţă de anii anteriori, înălţimea minimă pentru candidaţi este de 1,65m bărbaţii şi 1,60m femeile. Persoanele interesate de participarea la examenele de admitere se pot adresa inspectoratului până la 31 mai a.c. ,pentru instituţiile militare de învăţământ superior sau 30 iunie a.c. pentru instituţiile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor” a declarat generalul Şalar.

Pentru MAI, Academia de Poliţie Al. I. Cuza Bucureşti – arma Jandarmi – specialitatea Ordine şi Siguranţă Publică are 104 locuri la zi, din care 5 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Dragăşani are 159 de locuri, din care 5 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă, iar Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni are 150 de locuri, din care 5 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă.

Pentru MApN la Academia Tehnică Militară Bucureşti – Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament sunt 23 locuri iar la Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare – 23 locuri, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu la Ştiinţe Militare şi Informaţii – 14 locuri iar Ştiinţe Administrative – 5 locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 18 locuri, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov pentru Management în aviaţie (piloţi elicoptere) – 10 locuri şi Managementul traficului aerian – 10 locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău – 10 locuri – aeronave şi motoare de aviaţie iar la Institutul Medico – Militar Bucureşti – Medicină sunt 5 locuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, locurile alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt destinate atât bărbaţilor cât şi femeilor.

Informaţii privind condiţiile de înscriere, probele, tematica şi bibliografia de concurs, componenţa dosarului şi programa de admitere se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Str. Traian Vuia nr. 7 bis sau la numărul de telefon 0230/522998 interior 24535 – Serviciul Management Resurse Umane si Pregătire. Căpitanul Cornaci ţine să precizeze că nu se va admite nici un fel de derogare de la nici un criteriu.

Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ universitar pot participa şi la concursul de admitere în una din şcolile postliceale. În acest caz se constituie un singur dosar de participare la concurs, însă procedura de admitere se va relua.

Anul trecut, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a selecţionat pentru participarea la concursurile de admitere în instituţiile militare de învăţământ un număr de 596 candidaţi, dintre care, după îndeplinirea tuturor criteriilor de recrutare, 216 au participat la examenul de admitere, 50 fiind declaraţi „Admis”.


Intră acum și în grupul de