Incepe proba de evaluare a competentelor digitate la BAC


Intră acum și în grupul de

Pentru proba TIC – de evaluare a competenţelor digitate a Bacalaureatului, ce va demara luni, 19 aprilie a.c., urmând a se încheia în jurul datei de 29 aprilie s-au înscris 6.649 candidaţi de la toate cele 39 licee din judeţ şi din promoţiile anterioare. Cei mai mulţi candidaţi sunt înscrişi la Colegiul Agricol Fălticeni, unde figurează 515 elevi care urmează să susţină proba TIC.

De asemenea, colegiile Economic, “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Industrie Alimentară Suceava şi Grupul Şcolar “Ion Nistor” Vicovu de Sus au peste 300 de candidaţi înscrişi la această probă, pe când unităţile liceale cu cei mai puţini elevi care urmează să susţină această probă sunt Grupul Şcolar “Nicolai Nanu” Broşteni-23, Grupul Şcolar Iacobeni cu 25 candidaţi şi Grupul Şcolar “Vasile Deac” Vatra Dornei, în evidenţele căruia figurează 46 elevi înscrişi.

În evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava figurează 6.751 candidaţi înscrişi pentru examenul de Bacalaureat, dintre care 6.678 elevi provin din promoţia curentă şi 73 din cele anterioare.

Pentru că joi, 22 aprilie, profesorii nu se vor prezenta la ore, anunţând grevă generală de o zi, calendarul probei TIC a fost decalat cu o zi, astfel că joi niciun candidat nu va fi evaluat.
Elevii vor intra pe serii iar acolo unde va fi necesar, se va prelungi cu o zi testarea, dată fiind grava anunţată pentru 22 aprilie.


Intră acum și în grupul de