Primele cercetări în cazul incendiului de la Bosanci arată că flăcările au izbucnit de la o țigară aruncată în paie de către un adolescent de 16 ani. Tânărul neagă acuzațiile


Intră acum și în grupul de

Continuă cercetările în cazul incendiului de la Bosanci, unde mai multe animale domestice au murit după ce a luat foc un grajd.

Incendiul s-a produs marți, 11 mai. Focul a fost atât de puternic încât a necesitat intervenția pompierilor militari cu tocmai șapte autospeciale. Potrivit primelor informații ale ISU Suceava, în incendiu au murit șase vaci și 26 de viței, fiind distrus în totalitate un saivan. Tot ISU Suceava a concluzionat că flăcările au izbucnit cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise.

Cercetările ulterioare ale polițiștilor au arătat că flăcările au fost observate de un adolescent de 16 ani care lucrează la ferma respectivă în calitate de zilier. El declarat că s-au aprins niște paie în exteriorul saivanului, iar apoi focul s-a extins şi la interiorul acestuia.

După lichidarea incendiului au fost vizualizate imaginile din interiorul şi exteriorul saivanului ocazie cu care se observă că incendiul a pornit din exteriorul clădirii de lângă o remorcă cu paie care a fost adusă acolo cu circa două ore jumătate înaintea izbucnirii incendiului de către adolescentul de 16 ani și un tractorist. Polițiștii atrag atenția că tânărul este fumător.

Cercetările au mai arătat că focul a mocnit cu fum circa 40 minute înainte de a se aprinde. Cu toate că cele două persoane au executat mai multe activităţi la circa șapte metri faţă de locul unde mocnea focul, niciunul dintre ei nu a observat fumul.

Tânărul a declarat polițiștilor că nu a fumat în zona respectivă, fapt ce a fost contrazis de bărbatul angajat în calitate de tractorist.

Drept urmare, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de „distrugerea din culpă”.

De menționat că proprietarul fermei, un bărbat de 28 ani, a estimat valoarea prejudiciului la circa 20.000 euro (saivanul) și 76.000 lei (animalele). Ferma nu era asigurată.


Intră acum și în grupul de