Pagubele incendiului de la Voievodeasa care a afectat cinci gospodării se ridică la circa 700.000 de lei. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a lansat o acțiune de strângere de fonduri pentru a ajuta familiile afectate


Intră acum și în grupul de
Sursa foto arhiepiscopiasucevei.ro

Incendiul care a afectat, miercuri după amiaza cinci gospodării din satul Voievodeasa din comuna Sucevița a produs pagube estimate la circa 700.000 de lei.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de pompieri și polițiști s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în zona wc-ului ce se afla amplasat în spatele grajdului având drept cauză fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Din cauza vântului puternic incendiul s-a extins și au fost afectate patru locuințe învecinate.

Astfel, la un imobil a fost distrusă izolația exterioară a locuinței pe o suprafață de 20 mp și gardul despărțitor pe o distanță de 6 metri, prejudiciul fiind de circa 1.000 de lei. În gospodăria de unde a izbucnit incendiul au fost distruse magazia de lemne și adăpostul de animale care au ars în totalitate, iar  izolația exterioară a locuinței a fost distrusă pe o suprafață de 40 mp, valoarea prejudiciului fiind estimată la 100.000 de lei.

În gospodăria învecinată au ars locuința,  bucătăria de vară, magazia de lemne și  foișorul, valoarea prejudiciului  de 250.000 de lei.

În altă gospodărie au ars locuința, bucătăria de vară, terasă acoperită, magazia de lemne și  adăpostul de animale, valoarea prejudiciului fiind de 300.000 de lei, iar într-o gospodărie nelocuită au ars  în întregime casa bătrânească și o magazie, valoarea prejudiciului fiind de 40.000 de lei.

 Zece autospeciale cu apă și spumă ale ISU și serviciilor de voluntari au intervenit pentru lichidarea incendiului, iar în acest caz s-a deschis dosar penal pentru  „distrugere din culpă”.

Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava împreună cu parohiile din protopopiatul Rădăuți, a anunțat că organizează o strângere de fonduri pentru a ajuta familiile afectate.

Acțiunea de colectare de fonduri are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, iar prin această strângere de fonduri se dorește susținerea familiilor afectate de incendiu prin achiziționarea necesarului de cărămidă, precum și a altor materiale în funcție de necesități și posibilități.

Toate persoanele care doresc să se alăture acestei inițiative cu caracter social și să contribuie la ajutorarea familiilor din parohia Voievodeasa afectate de incendiu, o pot face donând în conturile speciale pentru acțiuni caritabile ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014

EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

Cu mențiunea: Donație pentru casele mistuite de foc

Pentru mai multe detalii 0756 277 365 – Diac. Andrei Mocanu – coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava


Intră acum și în grupul de