Premierul Florin Cîțu a venit la Suceava pentru impulsionarea campaniei de vaccinare și spune că singura explicație pentru rata scăzută de infectare în județul Suceava este că oamenii au respectat măsurile stabilite de guvern


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a declarat, vineri, la centrul de vaccinare drive-through din parcarea Suceava Shopping City că a venit la Suceava pentru a impulsiona campania de vaccinare apreciind că aceasta este singura metodă prin care se va putea ieși din pandemie.

„Văd că s-a accelerat campania de vaccinare și aici, la Suceava. Municipiul este la 30 la sută, iar județul este la peste 16 la sută. Este important să avem centre de vaccinare drive trough care fac ca lucrurile să se miște foarte ușor și confortabil pentru fiecare. Te vaccinezi în mașină. Ce poate să fie mai confortabil de atât?”, a întrebat Cîțu.

El a remarcat că la Suceava a început și un maraton al vaccinării și a spus că astfel de maratoane „vor fi în toate municipiile de județ din țară în perioada următoare pe toată vara”.

Premierul a mai declarat că foarte mulți dintre români s-au vaccinat și că e important ca cei vaccinați să-și convingă rudele, prietenii.

Premierul Vasile Florin Câțu a sosit la Suceava la centrul de vaccinare

Premierul Vasile Florin Câțu a sosit la Suceava la centrul de vaccinare Drive-trough

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 14 mai 2021

„Este singura soluție pentru a trece la următoarea etapă, etapa post-pandemie în care să ne concentrăm din nou pe economie. Trebuie să revenim la perioada post-pandemie. Am pregătit măsurile economice. Avem în negociere PNRR, sunt fonduri europene, dar trebuie să trecem de această perioadă și numai printr-o campanie de vaccinare de succes putem ajunge la această perioadă”, a declarat premierul.

Totodată, Cîțu a menționat că la întâlnirea cu directorii de spitale din județ le-a spus că nu trebuie să se grăbească să treacă paturile ATI Covid la non-Covid.

„Trebuie să găsim un sistem prin care vom transfera în perioada următoare dacă situația se menține la fel ca până acum paturile de la ATI Covid la non Covid, dar să pună la punct un sistem prin care vom putea într-o perioadă relativ scurtă de maximum 10 zile să aducem aceste paturi înapoi în zona Covid”, a declarat premierul.

În ceea ce privește rata de infectare redusă din județul Suceava, Cîțu crede că este rezultatul respectării măsurilor dispuse de Guvern.

„Oamenii au înțeles după acea perioadă dificilă să respecte măsurile pe care le-am luat, să poate mască, distanțare socială, dezinfectanți și așa mai departe. O altă explicație nu avem în acest moment, dar eu cred că este singura explicație pe care trebuie să o avem”,a declarat Cîțu.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a completat că în ceea ce privește vaccinarea, rata scăzută din județ este dată și de specificul județului Suceava care are multe zone izolate.

El a spus că a cerut directorilor de spitale să organizeze caravane cu personal medical pentru vaccinare. „Județul Suceava are multe localități în zona de munte cu cătune și cu sate izolate. Ponderea mică într-un clasament național este și din această cauză a configurației județului Suceava. De aceea i-am rugat să mergem noi la cei care doresc să se vaccineze”, a a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de