Urmatoarea sedinta a Euroregiunii „Prutul de Sus” se tine la Suceava


Intră acum și în grupul de

Suceava va găzdui la sfârşitul lunii mai următoarea şedinţă a Euroregiunii „Prutul de Sus”. Asta au stabilit miercuri, la Cernăuţi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur împreună cu noul guvernator al regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev.

Potrivit şefului deliberativului judeţean, şedinţa este programată pentru data de 28 mai şi vor fi invitaţi demnitari din guvernele de la Bucureşti şi Kiev, dar şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, din partea comisarului pentru Dezvoltare regională. „Această euroregiune este foarte importantă fiind la graniţa de est a Uniunii Europene”, a ţinut să sublinieze Flutur. El a mai precizat că în cadrul acestei şedinţe, preşedinţia rotativă a euroregiunii va fi preluată de judeţul Suceava.

Noul guvernator al regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, este doctor în ştiinţe economice şi a mai deţinut funcţia de viceguvernator al regiunii.

Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înfiinţat în anul 2000, fiind formată din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei şi municipiul Bălţi din Republica Moldova, precum şi judeţele Suceava şi Botoşani.


Intră acum și în grupul de