Ion Lungu anunță câștigătorul noului studiu de trafic în municipiu și spune că din vechiul studiu se poate pune în aplicare banda unică de transport public când vor veni cele 15 autobuze Solaris: Și-a băgat Guvernul coada și astăzi nu avem 15 autobuze


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea proiectului „Sistem integrat management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunătățirii calității vieții la axul principal”.

Lungu a spus că acest proiect este finanțat prin axa de asistență tehnică pe exercițiul financiar 2014-2020 care se referă la finanțarea 2021-2027, iar suma estimativă a fost de 1,4 milioane de lei și că licitația, la care au fost patru oferte, a fost câștigată de firma Aduro Impex SRL București cu suma de 630.800 de lei.

Întrebat dacă vechiul studiu de trafic care nu a fost pus în aplicare mai are vreo valoare Lungu  a răspuns: „Toate au avut valoarea lor, la vremea lor. Acesta este făcut în 2009. Am făcut studiul de mobilitate urbană care era absolut necesar la strategia integrată de dezvoltare urbană. Acum actualizăm studiul de mobilitate. Sunt etape”.

Primarul a precizat că studiile care au avut legătură cu proiectele euroepene au fost decontate pe fonduri europene.

„Cel din 2009 este bun și astăzi și nu se referă doar la axul principal, ci sunt și alte zone din oraș”, a mai declarat primarul.

Întrebat dacă ultimul studiu de trafic aprobat de Consiliul Local va intra în vigoare el a răspuns că va intra în vigoare când vor veni și cele 15 autobuze electrice achiziționate de Ministerul Dezvoltării.

„Lucrul cel mai important din acel studiu de trafic este să facem acea bandă unică pentru transportul public unde din nou suntem blocați, dar nu din cauza primarului sau a Primăriei. Nu mai comentăm. Și-a băgat coada Guvernul și a făcut licitație pentru 15 autobuze care nu știu când vin pentru că cei de la Solaris sunt foarte prinși. Au câștigat vreo zece licitații și ne-au dat un termen de 22 de luni”,a declarat Lungu.

El a precizat că atunci când vor fi toate autobuzele venite cel mai important punct din acel studiu de trafic este banda pentru transportul public local.

„Nu putem merge cu ce avem acum că acum pentru că e pariul viitorului transportului public în municipiul Suceava. Dacă începem o chestie din asta țigănească, am bandă unică, dar autobuze nu sunt suficiente, nu vin la timp, întârzie, nu mai merge nimeni cu ele.  Vrem și noi ca la japonezi să nu întârzie niciunul. Fără cele 15 autobuze nu pot garanta că vin autobuzele la timp, că va fi funcțional transportul pe banda destinată transportului public”, a mai spus Ion Lungu.

El spune că pentru un trafic corespunzător are  nevoie „ca de aer” de tot parcul autor.

„Și-a băgat Guvernul coada și astăzi nu avem 15 autobuze. Dacă mergeam pe Primărie astăzi aveam 40 de autobuze electrice mari”, a mai spus primarul.

El a menționat că studiul va include inclusiv ceea ce va reprezenta transportul metropolitan și a precizat că autogara va fi amplasată pe strada Traian Vuia în zona TPL-TASA.

Primarul a evitat să spună cum va fi gestionat traficul în zona respectivă în condițiile în care a fost anunțat un proiect imobiliar cu două mii de apartamente.


Intră acum și în grupul de