Consilierii locali PSD Suceava schimbă strategia și vor ataca toate proiectele urbanistice care afectează orașul. Dan Ioan Cușnir: A venit momentul să spunem stop. Suceava este un oraș sufocat


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că strategia consilierilor locali PSD va fi de a ataca toate hotărârile de urbanism care afectează orașul.

Cușnir a dat ca exemplu o situație din Burdujeni unde urmează să se aprobe pentru o farmacie o extindere la extindere pe spațiul public. El a spus că antreprenorul nu este de blamat pentru că a făcut solicitarea, ci de vină sunt cei care aprobă asemenea situații.

Mai mult, el a arătat că pentru extinderea de 27 de mp, respectivul agent economic va plăti o sută de euro pe an, în timp ce chiria pentru o tarabă din piața Burdujeni este de 3300 de lei pe an.

Dan Ioan Cușnir a subliniat că ceea ce se face în prezent în domeniul urbanistic din Suceava este greșit.

„Această comisie tehnică de urbanism are nevoie de primenire. Are nevoie de oameni noi, cu mentalități noi”, a spus Cușnir care consideră că spațiile verzi trebuiesc păstrate și îmbunătățite ca aspect și nu contropite de noi construcții.

Suceava REALĂ – ep. 22, cartierul Burdujeni – urbanism la superlativ

Suceava REALĂ – ep. 22, cartierul Burdujeni – urbanism la superlativ. Pe jos cu consilierul local Dan Ioan Cușnir

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 24 mai 2021

El a spus că nu se mai poate tolera modul în care se acționează în domeniul urbanismului din Suceava.

„Va veni vremea când inclusiv consilierii locali vor răspunde pentru votul lor. Avem obligația să contestăm astfel de situații, respectând toți pașii legali. În primul rând la Primărie, apoi la Prefectură, iar dacă nu vor înțelege că a venit momentul să spunem stop golăniilor pe bani publici, stop golăniilor urbanistice din Suceava, vom merge în instanță. Avem obligația să ne adresăm instanței. Nu mai putem tolera astfel de mizerii. Suceava este un oraș sufocat. Nu putem permite extinderi pentru agenții economici în detrimentul pietonilor, în detrimentul bulevardelor”, a mai spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de