Incendiu puternic intr-o gospodarie din Romanesti


Intră acum și în grupul de

Garda de intervenţie Siret, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Grăniceşti au intervenit joi, la prânz cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria Vioricăi C., din localitatea Romaneşti, comuna Grăniceşti. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 12:05, iar la sosirea echipajelor incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit, construit din lemn, cu învelitoare din tablă şi acoperişul adăpostului de animale şi depozitului de furaje, construit din lemn cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la o gospodărie învecinată.

Focul a fost stins la ora 14.50, dar a distrus acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 110 mp, mobilier, bunuri electrocasnice şi acoperişul anexei, pe o suprafaţă de 140 mp . De asemenea, s-au degradat pereţii şi planşeul casei, circa 1,5 mc lemn de construcţie, 0,5 t fân şi pereţii anexei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs de conductori electrici defecţi.

Pompierii au salvat casa de locuit şi gospodăria învecinată, în valoare de aproximativ 200.000 lei.


Intră acum și în grupul de