Premierul Emil Boc si ministrul Elena Udrea vor fi prezenti la Suceava, la sedinta Euroregiunii „Prutul de Sus” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va prelua la sfârşitul lunii mai preşedinţia Euroregiunii „Prutul de Sus” în prezenţa premierului Emil Boc şi a ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Evenimentul este programat să aibă loc în 29 mai, în cadrul şedinţei Euroregiunii „Prutul de Sus”, care va fi organizată la Suceava.

Flutur a declarat într-o conferinţă de presă că a primit, joi, confirmarea din partea premierului Emil Boc că va participa la această şedinţă la care urmează să participe şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Potrivit şefului deliberativului judeţean, din partea ucraineană reprezentarea va fi la acelaşi nivel sau la cea de vicepremier.

Totodată, la şedinţă au fost invitaţi să participe reprezentanţi pentru dezvoltare regională din cadrul Comisiei Europene. Flutur a spus că această euroregiune este importantă atât pentru regiune cât şi pentru trilaterala România-Ucraina-Republica Moldova.

Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înfiinţat în anul 2000, fiind formată din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei şi municipiul Bălţi din Republica Moldova, precum şi judeţele Suceava şi Botoşani.


Intră acum și în grupul de