Noi capturi de tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au confiscat joi, ţigări de contrabandă de aproximativ jumătate de miliard de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, la orele 10.25, o patrulă mixtă formată din agenţi de poliţie şi poliţişti comunitari, l-au oprit în trafic pentru control pe strada Codrii Cosminului, din oraşul Siret, pe H. Florin, de 28 ani, din localitate. În portbagajul autoturismului au fost găsite 880 pachete ţigări de provenienţă străină cu timbru Ucraina, despre care acesta nu a vrut să declare nimic în legătura cu provenienţa acestora şi pentru care nu poseda documente de provenienţă.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 4.400 lei, iar H. Florin, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei .

De asemenea, la orele 12.30, un echipaj rutier a oprit pentru control pe DN 17, strada Dornelor, din municipiului Vatra-Dornei, autoturismul condus de H. Claudiu-Daniel, de 30 ani, din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, iar în autoturism se mai afla B. Dorel, de 39 ani din comuna Ceru Băcăinţi, judeţul Alba.

În portbagajul autoturismului s-au găsit 6.000 pachete de ţigări, motiv pentru care s-a procedat la conducerea autovehiculului în curtea Poliţiei municipiului Vatra-Dornei, unde s-au ridicat în vederea continuării cercetărilor 6.000 pachete ţigări de provenienţă Moldova, Ucraina şi Rusia. Ţigările în sumă de 42.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „complicitate la contrabandă” care urmează a fi declinate către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava.


Intră acum și în grupul de