Emil BOC lasa peste 60 de humoreni fara loc de munca


Intră acum și în grupul de

Primarul oraşului Gura Humorului, liberalul Marius Ursaciuc, a transmis recent premierului PDL Emil Boc un memoriu prin intermediul căruia solicită derogarea de la interzicerea angajărilor în cazul locurilor de muncă create prin punerea în funcţiune a unor investiţii ale autorităţilor locale cu finanţare europeană.

Marius Ursaciuc a explicat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că a înaintat premierului Emil Boc un memoriu în care explică necesitatea exceptării de la actul normativ ce interzice efectuarea de noi angajări în administraţia publică locală în cazul punerii în funcţiune a unor investiţii realizate cu fonduri europene.

Edilul-şef a exemplificat cu proiectul în valoare de peste 12,5 milioane de euro finalizat în Gura Humorului prin care s-au construit o pârtie de schi cu instalaţie de telescaun precum şi bazine de înot, terenuri de sport, patinoar şi centru de informare turistică, pentru care, prin Hotărâre de Consiliu Local s-a prevăzut înfiinţarea unui număr de 72 de locuri de muncă necesare exploatării, întreţinerii şi administrării acestor investiţii.

„Din păcate, am putut angaja doar nouă persoane, dintr-un maxim necesar de 72”, a mai declarat Marius Ursaciuc care a menţionat că acestea se ocupă de instalaţia de telescaun care este funcţională şi vara. El a mai arătat că pentru celelalte servicii necesare în acest complex a fost nevoit să realoce personal din birouri şi servicii din cadrul Primăriei, ajungându-se ca poliţişti comunitari să încaseze şi să elibereze bilete. Totodată, activitatea de salvamont şi salvamar a fost externalizată ca şi cea a şcolii de schi şi şcolii de nataţie.

„Am transmis premierului un raport explicativ care să stea la baza unei Hotărâri de Guvern prin care să beneficiem de o dispensă şi să putem angaja personal calificat pentru diverse servicii în cadrul acestui complex”, a mai spus MariusUrsaciuc.


Intră acum și în grupul de