De la Calafindești șeful DSU, Raed Arafat, a îndemnat la vaccinare și nu a exclus un nou val de infecții: Cea mai bună soluție ca un nou val să nu fie cu cazuri critice și să nu fie cu impact major pe sistemul sanitar este să avem cât mai mulți vaccinați


Intră acum și în grupul de

Șeful DSU, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a participat, sâmbătă, la caravana vaccinării împotriva Covid-19 la Calafindești și a spus că în aproximativ o oră și jumătate s-au vaccinat aproape 100 de persoane din zonă.

„Mulți dintre ei au ales să facă vaccinul cu Johnson&Johnson ceea ce înseamnă că în zece zile vor fi considerați cu schema de vaccinare completă”, a spus Arafat.

El a menționat că se va rămâne cu caravana la Calafindești până la ora 16:00-16:30 ca să vină cât mai multă lume la vaccinare, iar duminică această caravană se va muta la Câmpulung Moldovenesc.

„Lumea să înțeleagă că este pentru binele lor, al familiilor lor și a tuturor celor care trăiesc cu ei în comunitate”, a spus Arafat.

El a menționat că participă la aceste acțiuni pentru că s-a hotărât să se implice.

„Am și alți colegi care s-au implicat și se implică în procesul de vaccinare în mod voluntar. Poate așa încurajez și alți oameni care sunt în dubiu să vină, să întrebe. Am stat de vorbă cu cetățenii care au venit să se vaccineze. Și eu am fost vaccinat și acum particip la procesul de vaccinare”, a spus șeful DSU.

El a menționat că aceasta este unica șansă existentă pentru limitarea pandemiei.

Arafat a mai spus că în Marea Britanie a început din nou să crească numărul, mai ales cu varianta indiană, iar dovezile arată că vaccinurile sunt eficiente și împotriva noilor variante.

„Pandemia în lume nu s-a terminat, dar noi putem să limităm efectul ei în România prin a vaccina cât mai mulți oameni posibil și să nu ascultăm „recomandările” împotriva vaccinării”, a spus Raed Arafat.

El nu a exclus un nou val de infectări, dar a subliniat că cea mai bună soluție ca un nou val să nu fie cu cazuri critice și să nu fie cu impact major pe sitemul sanitar este să fie cât mai multe persoane vaccinate, respectiv peste 60 la sută din populație.


Intră acum și în grupul de