Poliția anunță că a deschis un dosar penal, că a fost indisponibilizat un camion în valoare de 50.000 de euro și confiscat un volum de aproape 53 de mc de cherestea după ce activistul Tiberiu Boșutar a semnalat un transport multiplu


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, sâmbătă, că în urma sesizării făcute joi de activistul de mediu Tiberiu Boșutar privind faptul că un autocamion desfășoară transport ilegal de material lemnos s-a constatat că era vorba de un transport multiplu în baza aceluiași aviz și că s-a confiscat o cantitate de aproape 53 de mc de cherestea și s-a indisponibilizat camionul în valoare de 50.000 de euro.

Astfel, în baza sesizării, pe DN 2 E pe traseul Cornu Luncii – Sasca Nouă s-a deplasat patrula din cadrul SPR 7 Mălini, fiind identificat ansamblul în staționare în parcarea aflată în satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii.

A fost verificat în baza de date SUMAL prin dispecerul de serviciu al Poliției municipiului Fălticeni reieșind că acesta transportă cantitatea de 52,95 mc în baza unui aviz de însoțire ce indica locul de încărcare a materialului lemnos ca fiind localitatea Frasin.

Din verificările efectuate prin comparație cu ruta parcursă și kilometrajul indicat la bordul vehiculului au rezultat neconcordanțe, fapt pentru care ansamblul rutier a fost condus la Ocolul Silvic Mălini pentru continuarea cercetărilor.

În acest sens a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul I.S.C.V.R. Suceava și din cadrul Ocolului Silvic Mălini pentru a verifica ansamblul rutier în cauză conform competențelor.

De asemenea s-a solicitat sprijinul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice  din cadrul IPJ Suceava și al Gărzii Forestiere Suceava pentru efectuarea unui control la sediul unității titulare a transportului din comuna Vama.

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că a fost realizat un transport multiplu cu utilizarea aceluiași aviz emis în ziua precedentă.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „transport de material lemnos fără documente specifice”.

Tiberiu Boșutar demonstrează cum se poate “fura” cu Sumal 2.0

Tiberiu Boșutar demonstrează cum se poate “fura” cu Sumal 2.0 – Analiza de Seară de la Trei Movile

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 28 mai 2021

De asemenea, polițiștii au procedat la confiscarea cantității de 52,95 mc cherestea și la indisponibilizarea ansamblului auto în valoare de 50.000 euro utilizat la transportul materialului lemnos.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și stabilirii și probării întregii activități infracționale.

Poliţiştii sucevean atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Doar în această săptămână peste 100 de polițiști suceveni au fost angrenați în acțiuni de verificare și control atât în fondul forestier cât și pe drumurile publice, fiind totodată efectuate 28 de controale pe drumurile publice dar și 4 controale în fondul forestier.

Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, valoarea amenzilor aplicate fiind de cca. 30.000 lei.

Au fost confiscați peste 100 metri cubi material lemnos dar și aproape 53 de metri cubi cherestea și a fost indisponibilizat un ansamblu auto de transport în valoare de peste 50.000 Euro.

De asemenea, au fost intensificate activitățile de cercetare penală față de persoanele care au săvârșit infracțiuni silvice, polițișiștii dispunând reținerea pentru 24 de ore a unei persoane pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în cadrul unui dosar la regimul silvic.


Intră acum și în grupul de