Raed Arafat, mulțumit de numărul de persoane care vin la caravana vaccinării. La Calafindești s-au vaccinat 199 de persoane, iar la Câmpulung Moldovenesc 160 doar într-o oră și jumătate


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, duminică, la Câmpulung Moldovenesc, unde a ajuns caravana vaccinării, că în prima zi au fost vaccinați, la Calafindești, 199 de persoane.

„Astăzi, deja ne apropiem de 160 de persoane vaccinate. Rândul este încă lung, oamenii de înscriu”, a spus Arafat.

El a arătat că o parte dintre cei care s-au vaccinat nici nu au plecat cu acest gând de acasă, dar că ajunși în centrul municipiului au văzut că au această oportunitate, iar celor care au avut nelămuriri li s-au oferit răspunsuri.

„Mulțumim celor care vin să se vaccineze pentru că ei vor face diferența în comunitate și vor reduce răspândirea virusului”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat vaccinează la Campulung Moldovenesc! Primarul Mihaita Negura vrednic este

Raed Arafat vaccinează la Campulung Moldovenesc! Primarul Mihaita Negura vrednic este….e altceva aici!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 30 mai 2021

El a mai arătat că la caravana vaccinării au venit persoane în vârstă și este bine pentru că sunt cele mai vulnerabile, iar cele care nu sunt vaccinate este bine să vină să se vaccineze.

În ceea ce privește vaccinarea copiilor care va începe în câteva zile, Raed Arafat a spus că speră să fie o campanie reușită, dar că va depinde de părinți.

„Eu sper să fie OK, dar ține și de consimțământul părinților. Și părinții vor avea un rol major. Chiar dacă copiii nu fac boală sub formă gravă ei transmit.  Noi ne pregătim și ne vaccinăm nu pentru că acum stăm bine ci pentru a preveni o nouă situație pe viitor și a preveni ca o nouă variantă sau una dintre variantele care circulă și care se răspândesc mai rapid să crească numărul cazurilor. Cu cât ne vaccinăm mai mult cu atât avem șansa să controlăm situația și să revenim la normalitate mai repede”, a spus Raed Arafat.


Intră acum și în grupul de