Elevi suceveni premiați la Concursul de matematică și limba română organizat de Asociația Profesioniștilor Colegiului Național “Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 13 elevi suceveni au obținut premii, mențiuni și premii speciale la cea de-a XVIII-a ediție a Concursului de matematică și limba română care se adresează elevilor claselor a IV-a și a VIII-a, competiție organizată de Asociația Profesioniștilor Colegiului Național “Ștefan cel Mare” Suceava, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Suceava.

Directorul Colegiului Național “Ștefan cel Mare” Suceava, profesorul de matematică Dan Popescu, a apreciat ca remarcabilă reluarea organizării Concursului de matematică și limba română, care se adresează elevilor suceveni ai claselor terminale de ciclu, respectiv din clasele a IV-a și a VIII-a.

“Acest eveniment anual se doreşte o competiţie a elevilor cu talent literar şi cu pasiune pentru matematică, dar şi un prilej de autoevaluare la final de ciclu de învăţământ. Desigur, concursul se adresează elevilor care cred în importanța educației, precum organizatorii, și mai cred că, pentru dezvoltarea personalității, autoevaluarea în condiții de concurență nu este suficientă, dar e necesară”, a subliniat profesorul de matematică Dan Popescu.

El a spus că la ediția a XVIII-a a competiției  au participat 125 de concurenți, iar Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” a acordat cinci  premii speciale pentru cele mai valoroase lucrări de limba și literatura română și matematică.

Astfel, premiile speciale pentru cele mai valoroase lucrări la limba română au fost acordate elevei Bianca Theea Nesteriuc, din clasa a IV-a, de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava și elevelor Mirela- Elena Comșa și Ruxandra Negură, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, iar premiile speciale pentru cele mai valoroase lucrări la matematică au fost acordate elevilor Luca Petre, clasa a IV-a și Ștefana Bărîlă, de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava.

În urma desfășurării competiției, la clasa a IV-a premiul I a fost obținut de Luca Petre, premiul al II-lea a fost obținut de Tudor Lungu, premiul al III-lea a fost acordat Ilincăi Ruxandari, mențiunea I a fost obținută de Bianca Theea Nesteriuc, mențiunea II de Maria Savin-Giosan, iar mențiunea III de Ruxandra Cozmei, toți fiind elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 Suceava.

La clasa a VIII-a, premiul I a fost obținut de Antonio-Luca Lăslău, premiul al II-lea de Ruxandra Negură, premiul al III-lea de Mirela-Elena Comșa, mențiunea I a fost obținută de Marian- Nicolay Ionescu, toți patru fiind elevi ai Colegiului Național “Ștefan cel Mare” Suceava, mențiunea II a fost acordată lui Andrei Cherteș, iar mențiunea III a fost obținută de Ștefania Iordache, cei doi sunt elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 Suceava.

(LB)


Intră acum și în grupul de