Jandarmeria Suceava: Violența împotriva copiilor este un fenomen social din ce în ce mai răspândit în România. Jandarmii suceveni au discutat cu elevii Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni despre prevenirea violenței în școală


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni au fost prezenți, vineri, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni pentru a desfășura activitatea „Violența dincolo de aparențe”, activitate care face parte din cadrul proiectului parteneriat educational „Împreună pentru siguranță”.

Conform datelor UNICEF, România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 și 15 ani care agresează alți colegi. Totodată, în Raportul mondial ONU privind violența asupra copiilor se menționează că, în lume, fiecare al zecelea elev este supus violenței în școală și acest indicator crește în fiecare an, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Suceava.

Sursa citată subliniază că deși de multe ori invizibilă, violența împotriva copiilor este un fenomen social din ce în ce mai răspândit în România.

Astfel, conștientizarea este un prim pas în schimbarea atitudinilor și practicilor care afectează dezvoltarea copiilor, iar pentru ca schimbarea să aibă loc, este nevoie de informarea corectă și continuă a comunității, elevilor și familiilor acestora.

Astfel, jandarmii au desfășurat activități interactive cu liceenii, abordând subiecte precum: capacitatea de exercițiu a minorului, răspunderea contravențională, răspunderea penală, cauzele și consecințele violenței, metode de prevenire și intervenție pentru reducerea cazurilor de violență în școală.

„Prin intermediul activităților de prevenire, ne dorim ca elevii să conștientizeze impactul unor fenomene sociale frecvente la nivel de grup și comunitate, să manifeste o atitudine activă împotriva acestora, încurajând relațiile sănătoase”, a menționat Jandarmeria Suceava.


Intră acum și în grupul de