Noi victorii pentru atleții dorneni: Claudia Ionela Costiuc s-a calificat la Campionatul balcanic, la Campionatul European și la Campionatul mondial de atletism, iar Alexandru Prâsneac a câștigat primul loc la o competiție în Debrecen


Intră acum și în grupul de

Sportiva în vârstă de 16 ani Claudia Ionela Costiuc, legitimată la CSM Dorna Vatra Dornei a reușit, în week-end, să se califice pentru a participa la trei campionate.

Astfel, la Cluj Arena din Cluj Napoca care a găzduit vineri și sâmbătă, 4 și 5 iunie , întrecerile Campionatelor Naționale de atletism în aer liber pentru seniori și tineret (U23), sportiva dorneană de doar 16 ani Claudia Ionela Costiuc a obținut medalia de argint la categoria tineret și locul 6 la senioare cu timpul de 2.07.98 în proba de 800 metri.

Cu acest timp sportiva dorneancă a obținut baremul pentru Campionatul Balcanic U20 Istanbul-Turcia 12-13 iunie 2021, Campionatul European U 20 Tallin-Estonia 15-18 iulie și Campionatul Mondial U 20 Nairobi-Kenya 17-22 august.

Antrenorul sportivei, Cristian Prâsneac, a declarat că este foarte încântat de evoluția sportivei Claudia Ionela Costiuc.

„Acesta cursă și medalie i-a dat biletul spre trei competiții foarte împortante pentru cariera ei. Chiar dacă sportiva are doar 16 ani cred că la aceste competiții va prinde mare experința pentru anul 2022 unde avem ca obiective câștigarea de medalii la Campionatul European U 18 și la Festivalul Olimpic al Tineretului European”, a spus Prâsneac.

Tot sămbată, 5 iunie, la Debrecen sportivul Alexandru Prâsneac a reușit să obțină locul 1 la competiția  29 a „Kovacs Gyula Nemzetkozi Gyermek Atletikai Fesztival” unde a câștigat cu timpul de 1.55.81 fiind aproape de recordul național la U 16 .

Antrenorul Cristian Prâsneac a declarat că sportivul a mers la competiția din Ungaria cu intenția de a reuși să obțină recordul național U16 , dar  că în cursa de la Debrecen s-a plecat foarte ușor în prima tură, iar Alexandru a accelerat la ultimă tură și câștigat cursa, fiind foarte aproape de recordul național.

Cristian Prâsneac a mulțumit pentru sprijin Primăriei și Consiliul Local Vatra-Dornei , Aqua Carpatica, Lordinul Vatra-Dornei și Black-Hill Vatra-Dornei.


Intră acum și în grupul de