Adolescentul care a provocat gravul accident de la Păltinoasa a fost arestat preventiv. El ar fi furat autoutilitara din curtea unei firme


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a anunțat, luni, că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat minor pentru săvârșirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului,  conducere a unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, şi furt în scop de folosinţă.

Potrivit procurorilor, vineri seara, tânărul de 17 ani a condus autoutilitara marca VW Transporter, sustrasă anterior din incinta S.C. C.C. S.R.L., pe drumurile publice din oraş Gura Humorului şi D.N.17 fără a poseda permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ajuns pe D.N.17, la km 223+900m, nu a acordat prioritate de trecere ansamblului de vehicule format din autoutilitara marca MAN și remorca SCHWARZMULLER N, rezultând un accident rutier soldat cu rănirea numiţilor A.C. şi C.A.Ş. şi avarierea a patru autovehicule.

Ulterior producerii accidentului inculpatul a fugit de la locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea la faţa locului, abandonând autoutilitara marca VW Transporter.

Față de inculpat s-a dispus la data de 05.06.2021 măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 06.06.2021 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de