Două locuințe din Șcheia, puse în pericol de incendiul izbucnit la un miniexcavator. Dezastrul a fost evitat datorită unui pompier militar în rezervă care, fiind la alergarea de dimineață, a observat la timp flăcările


Intră acum și în grupul de

Două case de locuit din comuna suceveană Șcheia au fost puse în pericol din cauza unui incendiu izbucnit la un miniexcavator parcat între cele două clădiri.

Flăcările au fost observate duminică, în jurul orei 06:00, de către un pompier militar în rezervă, plutonier adjutant-șef (r) Niculai Roșu, aflat la alergarea de dimineață. Datorită faptului că Niculai Roșu a anunțat evenimentul imediat la 112, a fost evitată propagarea incendiului la cele două case.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la miniexcavatorul și la un șopron, sub care utilajul era parcat, cu pericol de propagare la locuința de care era alipit șopronul, dar și la cea învecinată, aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:50, dar până atunci au ars șenilele din cauciuc și alte elemente combustibile din componența miniexcavatorului. De asemenea, a ars astereala din lemn a șopronului, pe aproximativ 25 de metri pătrați, și s-au degradat învelitoarea din tablă a anexei, pe 30 de metri pătrați, și aproximativ 20 de metri pătrați din fațada casei de locuit.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, susține Alin Găleată.

Totodată, se cunoaște că prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 10.000 euro, din care 7.500 este valoarea utilajului.


Intră acum și în grupul de