Vicepremierul Ucrainei va fi prezent la sedinta Euroregiunii „Prutul de Sus” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Demnitari guvernamentali din cele trei ţări care compun Euroregiunea „Prutul de Sus”, respectiv România, Ucraina şi Republica Moldova, sunt aşteptaţi să participe în 29 mai la Suceava, la şedinţa acestei Euroregiuni.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a informat, joi, consilierii judeţeni suceveni că a discutat miercuri, cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, despre colaborarea în cadrul Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova, dar şi despre cea din cadrul Euroregiunii „Prutul de Sus” şi că este aşteptată, la şedinţa Euroregiunii din 29 mai prezenţa unor oficiali guvernamentali moldoveni.

El a adăugat că premierul Emil Boc a confirmat că va fi prezent la această şedinţă, în care preşedinţia Euroregiunii „Prutul de Sus” va fi preluată de judeţul Suceava, şi că şi autorităţile din Cernăuţi au anunţat că va participa vicepremierul pe probleme regionale, Viktor Tykhonov.

Gheorghe Flutur le-a spus consilierilor judeţeni că această şedinţă a Euroregiunii „Prutul de Sus” poate fi un semnal bun pentru trilaterala România-Ucraina-Republica Moldova. La şedinţă au fost invitaţi să participe reprezentanţi pentru dezvoltare regională din cadrul Comisiei Europene.

Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înfiinţat în anul 2000, fiind formată din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei şi municipiul Bălţi din Republica Moldova, precum şi judeţele Suceava şi Botoşani.

Preşedinţia Euroregiunii este asigurată, în prezent, de regiunea Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de