Ion Lungu promite că până la sfârșitul anului în Suceava vor fi construite trei grădinițe noi, finanțate din fonduri europene. Municipalitatea vrea să obțină finanțare și pentru alte două grădinițe, dar și o creșă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a informat în data de 8 iunie că anul acesta for fi finalizate lucrările la trei grădinițe noi din municipiu, finanțate din fonduri europene. Este vorba despre o grădiniță din Burdujeni-sat, situată în curtea Școlii Generale nr. 6, alta situată în curtea Școlii Generale nr. 7 din Ițcani și cea de a treia situată pe str. Dobrogeanu Gherea din centru.

Potrivit primarului, lucrările la grădinița din Burdujeni-sat sunt în faza cea mai avansată. „Practic construcția este terminată, s-au finalizat licitațiile la  dotări, s-au semnat contractele. Până la sfârșitul lunii august vom aduce și gazul metan. Va fi inaugurată la începutul noului an școlar”, a declarat Ion Lungu.

Celelalte două grădinițe vor fi ridicate până la sfârșitul anului, a promis primarul care a precizat că „în zona centrală, pe strada Dobrogeanu Gherea, se lucrează destul de bine, am început licitațiile pentru dotări, iar grădinița va fi dată în funcțiune până la 31.12.2021. De asemenea, se lucrează foarte bine la grădinița din Ițcani, în curtea Școlii Generale Nr. 7. Până la sfârșitul anului va fi ridicată”.

În același timp, Ion Lungu a anunțat că municipalitatea intenționează să construiască din fonduri europene încă două grădinițe, una în Obcini, iar cealaltă în curtea Școlii Generale Nr. 1.

„Totodată suntem destul de avansați cu documentația pentru o creșa nouă, cu 10 grupe, din cartierul Dealul Mănăstirii din Burdujeni. Pentru municipalitate infrastructura școlară reprezintă o prioritate”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de