18 hectare de stuf de langa SC Termica SA Suceava au ars din neglijenta unui fumator


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit în acest week-end, în patru locaţii pentru localizarea şi stingerea unor incendii la vegetaţie uscată. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciile private pentru situaţii de urgenţă ale societăţilor Termica şi Ambro au intervenit, vineri, ora 19.03, cu cinci autospeciale, în municipiul Suceava, str. Energeticianului, la un incendiu de vegetaţie uscată.

La sosirea echipajelor ardea stuf pe o suprafaţă de 18 ha, de pe un teren ce aparţine societăţii ACET, existând pericolul de propagare la magistrala de gaze ce alimentează societatea Termica şi la utilaje şi barăci ce aparţin societăţii ACET.
Rezultatul primelor cercetări arată că focul a izbucnit din cauza neglijenţei unui fumător. Incendiul a fost lichidat la ora 23.45, fără incidente.

Pe 1 mai, la ora 14:48 Garda de intervenţie Gura Humorului a intervenit în localitatea Mănăstirea Humorului, la un incendiu de vegetaţie uscată ce se întindea pe o suprafaţă de circa 0,5 ha, existând pericolul de propagare la pădurea învecinată. Terenul aparţine de consiliul local Mănăstirea Humorului.
Din primele cercetări a rezultat că focul a izbucnit din cauza folosirii focului pentru igienizarea terenului, lăsat nesupravegheat. Focul a fost stins la ora 15.40, fără incidente, salvându-se fondul forestier.

În aceeaşi zi, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu lucrători ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă Moldoviţa şi ai Ocolului Silvic Moldoviţa au intervenit, la ora 16.29, în comuna Moldoviţa, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 4 ha de pajişte ce aparţine lui Dumitru C.
De asemenea, şi în acest caz flăcările au izbucnit din cauza folosirii focului pentru igienizarea terenului, lăsat nesupravegheat. Incendiul a fost lichidat la ora 18.45, fără incidente, salvându-se fondul forestier din apropiere.

La ora 18:30 acelaşi Detaşament de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu lucrători ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă Fundu Moldovei s-au deplasat în comuna Fundu Moldovei, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 4 ha de pajişte ce aparţine lui Emil H.
Cauza incendiului a fost neglijenţa unui fumător. Flăcările au fost stinse până la ora 20.50, fără incidente, salvându-se fondul forestier din apropiere.
În nici unul din incendii nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de