Ambulatoriul integrat al Spitalului Judetean, un proiect de peste 1 milion de euro


Intră acum și în grupul de

Când se vor finaliza lucrările proiectului, Ambulatoriul integrat al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi unul performant. Astfel, structura viitorului ambulatoriu prevede la parterul Spitalului de Urgenţă cabinete de medicină internă, hematologie, cardiologie, dermatologie, reumatologie, neurologie, nefrologie, balneofizioterapie, pneumologie, gastroenterologie, ortopedie, urologie, ORL, chirurgie infantilă, chirurgie vasculară, chirurgie generală, oftalmologie şi neurochirurgie.

Potrivit conducerii unităţii medicale judeţene, cabinetele vor beneficia de dotări cu aparatură performantă, ceea ce va creşte foarte mult standardul de calitate al serviciilor medicale. Unele dintre aparate sunt cele mai performante din spital şi pentru toate medicii suceveni au deja competenţe pentru a le utiliza.

Printre noile echipamente de care va beneficia spitalul, prin ambulatoriu, se numără un biomicroscop, ecograf Doppler cu sonde pentru cord, rectoscop, videocolonoscop, artroscop, echipament radiologic mobil, electrocauter, baie galvanică, aparat de laserterapie, toate trusele de instrumentar necesare şi mobilier adecvat, aparate de narcoză şi reanimare etc.

Costul aparaturii se ridică la 1,167 milioane lei, iar instalarea, montarea şi punerea în funcţiune, 3,4 milioane lei.
Ambulatoriul integrat se adresează atât pacienţilor din afara spitalului, cât şi celor care au fost internaţi, pe care medicii care s-au ocupat de ei îi pot urmări în continuare, după externare.

Acest compartiment al spitalului, care va trebui să fie o sursă importantă de venit pentru unitatea spitalicească, va fi coordonat de directorul medical, dr. Doina Elena Ganea şi îşi va desfăşura activitatea în două schimburi, pentru a răspunde solicitărilor pacienţilor pe o durată cât mai mare. Consultaţiile şi tratamentul vor fi acordate de medicii din spital, după un program stabilit împreună cu directorul medical.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a ambulatoriului Spitalului de Urgenţă este de peste un milion de euro- 4,6 milioane de lei, din care 3,79 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, din bani europeni. Iniţiator a fost directorul medical, Doina Elena Ganea Motan.


Intră acum și în grupul de