Urmărire în trafic la Vicovu de Sus: Polițiștii de frontieră au folosit dispozitivul anti-pneu pentru a opri un Porsche Cayenne plin cu țigări de contrabandă. Șoferul a abandonat mașina și a reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat aproape 20.000 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 180.000 lei, o bună parte dintre ele fiind transportată cu un autoturism marca Porsche Cayenne. Pentru a stopa mașina, polițiștii de frontieră au fost nevoiţi să folosească dispozitivul anti-pneu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, mașina a fost observată în trafic joi, 10 iunie, în jurul orei 05:10. Vehiculul era condus pe raza localității sucevene Laura, orașul Vicovu de Sus. Sursa citată precizează că polițiștii de frontieră dețineau date că Porsche-ul transportă țigări de contrabandă.

Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză. Acesta a fost urmărit de mai multe echipate. Unul dintre ele, aflat pe traseul de deplasare al fugarului, a folosit dispozitivul anti-pneu pentru oprirea maşinii.

Deşi a intrat în plin în dispozitivul aplicat de poliţiştii de frontieră, şoferul a reuşit să vireze în curtea unui imobil, a abandonat mașina și a fugit printre locuinţele din apropiere.

În mașină au fost găsite 15.440 pachete țigări, în valoare de aproximativ 181.000 lei. De asemenea, s-a constatat că numărul de înmatriculare al autoturismului este fals.

„Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul marca Porche Cayenne, în valoare de 62.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale” a declarat Ilie Poroch-Serițan.

Purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava a mai adăugat că miercuri, 9 iunie, polițiștii de frontieră din Izvoarele Sucevei au descoperit, în apropierea frontierei cu Ucraina, 3.000 pachete cu țigări.


Intră acum și în grupul de