Pagube de 100.000 lei în urma incendiului din Berchișești: Flăcările au mistuit casa de locuit și cinci anexe. Intervenția a 35 de pompieri cu 13 autospeciale nu a permis propagarea focului la alte gospodării


Intră acum și în grupul de

Două locuințe și două construcții anexe din aceeași gospodărie din comuna Berchișești au fost cuprinse de flăcări, joi după amiaza. După cum am relatat anterior, intervenția pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic care a contribuit la propagarea incendiului și a pus în pericol locuințele din apropiere.

Incendiul a izbucnit în jurul orelor 15:30. Proprietarul gospodăriei, un bărbat de 54 ani, a relatat că se afla împreună cu familia în curtea locuinței sale când a auzit un zgomot puternic în partea din spate a unei anexe gospodărești, iar la scurt timp a observat că a izbucnit un incendiu la adăpostul de animale.

Ca urmare a faptului că anexa unde a izbucnit incendiul era construită din lemn iar în interior erau depozitate furaje, focul s-a propagat cu repeziciune și la depozitul de furaje precum și la cele două imobile, constând în casă de locuit, amplasate una lângă alta în aceeași curte.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit tocmai 35 de pompieri militari și civili, cu 13 autospeciale de stingere. Focul a fost stins în urma unei intervenții complicate, care a durat circa trei ore. Pompierii au reușit să evite propagarea focului la late gospodării.

Însă, până atunci, flăcările au distrus o casă de locuit cu bunurile din interior, dar și anexele gospodărești (depozit furaje, adăpost animale, magazie lemne și șopron), pe o suprafață de circa 800 metri pătrați, toate construite din lemn. Incendiul a mistui și o stivă cu circa 10 mc de lemne de foc și 10 mc de cherestea. Doi porci și 40 păsări nu au supraviețuit.

Valoarea prejudiciului se ridică la circa 100.000 lei.

Ulterior, lucrătorii ISU Suceava au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza efectul termic al curentului electric generat de un cablu conductor electric defect. 


Citiți și:

Două locuințe și anexe ard într-un incendiu la Berchișești. Vântul puternic care suflă în zonă întețește flăcările


Intră acum și în grupul de