Acasă Actualitate Mii de pachete de tigari, in pardoseala masinii unor ucraineni

Mii de pachete de tigari, in pardoseala masinii unor ucraineni


Intră acum și în grupul de

La P.T.F. Siret, sâmbătă s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Chrysler”, cetăţenii ucraineni K. Vasyl în vârstă de 26 de ani şi V. Nastasiia în vârstă de 24 de ani, ce aveau dosite mii de pachete cu ţigări de contrabandă. Potrivit IPJF Suceava, după controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, unde s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat situat pe pardoseală, pe toată lungimea habitaclului autovehiculului, un număr de 3.250 pachete de ţigări marca „More”, de provenienţă ucraineană.

Tânărul a declarat echipei de control că a ascuns ţigările în locaşul special amenajat din autoturism cu scopul de a le comercializa în România, în vederea obţinerii de profit ilicit.



Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de paste 20.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către vameşi, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Mai mult de atât, celor doi cetăţeni ucraineni li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră sub supravegherea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T Suceava, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Autoturismul marca „Chrysler”, în valoare de 39.772 lei a fost reţinut de către organele vamale în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version