„Avalansa” de sinucideri in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava se confruntă cu tot mai multe cazuri de oameni care îşi pun capăt zilelor. Numai în ultimele zile s-au înregistrat două sinucideri. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Suceava, inspector principal Gabriel Panţîru, marţi la ora 09.20, F. Gabriel, în vârstă de 42 ani, din municipiul Fălticeni, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa. „Cu ocazia examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă pe suprafaţa corpului”, a spus Gabriel Panţîru.

Acesta nu este singurul caz din această săptămână. Luni, în jurul orelor 09.00, C. Viorel, de 36 ani, din comuna Zvoriştea, a fost găsit spânzurat de caloriferul din baia locuinţei.

Nici în acest caz cadavrul nu prezenta semne de violenţă.

Crezând că vor scăpa de toate problemele, un număr îngrijorător de suceveni au ales să se sinucidă. Potrivit specialiştilor, până la acest ultim gest, în mintea lor se derulează adevărate scenarii, iar ultimul pas este gândit în detaliu. Sunt şi cazuri fericite în care cei cu gânduri negre nu ajung totuşi la sinucidere datorită vigilenţei apropiaţilor sau din lipsă de curaj.

„Sinuciderea, este o soluţie de a ieşi din angoasa existenţei. Ceea ce stă la baza unui act suicidal este curajul. Motivele principale care duc la un astfel de gest extrem sunt şocurile puternice sau depresia pe termen îndelungat. Surpriza neplăcută este că odată cu ieşirea din depresie, când este rupt de lume, inhibat, revenirea la normal este punctul greu de controlat şi tendinţa suicidală revine. Un om este apt să facă acest gest nu atunci când este inhibat şi îngândurat, depresivul autentic premeditează actul, are motive lăuntrice şi nu vorbeşte cu anturajul”, subliniază psihologii.


Intră acum și în grupul de