Varza de Milişăuţi. Specialitatea casei în PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Astăzi voi scrie despre varză. Mai ales despre ceea ce eu consider că e varză în România. În primul rând Guvernul. Mi se pare că o varză mai mare decât ce e acum în Guvernul României nu exista nici măcar pe vremea „odioasei” guvernări CDR-iste când nu mai ştiai care e de la PNL, PNŢCD, PD şi Dumnezeu să îi mai ştie pe cei care cică erau la butoane. Actualmente, în afară de faptul că actul de guvernare e varză se mai întâmplă ca la guvernare să fie pentru prima dată un partid care încă nu fusese înfiinţat, recte UNPR şi care este – culmea nesimţirii în materie de politică – „un partid al independenţilor”.

Jena este totală. Mai puţin în tabăra lor, a independenţilor, care se simt atât de bine încât chiar cred că era nevoie de ei şi că ei „este cineva pe scena politică”.

Mesajele date de miniştrii actualului guvern BOC IV sunt contrazise la fiecare colţ, fie de Lenuţa Udrea, fie de apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu, că nu mai ştii pe cine să iei în considerare.

Pentru că guvernarea e „varză”, Traian Băsescu e de părere că Guvernul e Varză şi a dat semne că ar fi cazul de de remaniere. Ca să fim mai exacţi, acelaşi partid, cu acelaşi şef, cu acelaşi premier şi aceeaşi lipsă de expertiză managerială, aplicând exact aceleaşi principii de dezvoltare economică de până acum, vor să scoată ţara din criză. Soluţia deja au lansat-o: TVA va creşte la 24 % iar cota unică de la 16 la 20 %. Super viaţă în România lui BOCsescu.

Dar vă rog să staţi calmi şi să va gândiţi un pic câtă treabă are PSD Suceava, acuma când e pe cale să înceapă marea revoluţie şi să dea, cică, comunismul pe modernism. Adică să-l schimbe pe Gavril Mîrza şi „dinozaurii” politici din jurul său, cu altcineva, probabil mai bun. Şi pentru că pe cei din PSD Suceava, parlamentari sau nu, lideri locali sau nu, îi doare drept în criză de ce se întâmplă prin judeţ şi prin ţară s-au gândit că e momentul să facă ce ştiu ei cel mai bine şi mai ales ce au făcut de când e Mîrza preşedinte: şi-au dat la gioale unii altora în speranţa că marele preşedinte va aprecia eforturile de linguşire.

Şi uite că în felul ăsta jurnalişti suceveni, lideri judeţeni ai PSD şi membri marcanţi ai partidului, au primit marţi dimineaţă un mesaj de pe o cartelă preplătită prin care erau anunţaţi că …deputatul Nechifor, cel care chiar vrea să câştige preşedinţia PSD, ar fi bătut palma cu „independenţii” şi în cazul în care pierde lupta la vârful PSD va trece la UNPR.

Mesajul în sine, pe care îl consider o făcătură ieftină a unei persoane din tabăra coordonată de Gavril Mîrza, este unul pervers în sensul că se induc mai multe coordonate în mintea celui care-l primeşte şi naşte mai multe semne de întrebare ptr. presă. „Cine l-a dat?, de ce l-a dat?, oare nu l-a dat chiar Nechifor?, de ce acum – atât de devreme?”, şi tot aşa mai departe.

Din informaţiile pe care le deţin, lupta în PSD Suceava se duce mai mult pe sub masă şi cu un singur adversar, Cătălin Nechifor. Restul fie au cedat de mult, fie aşa li s-a transmis că tot Gavril Mîrza (puteţi să-i spuneţi şi Eugen Bejinariu că tot aia e) rămâne la butoane şi mai poate da în 2012 semnul de revenire la „ciolanul administrativ al judeţului”.

Din punctul meu de vedere, la PSD Suceava acum e varză, de aia bună de Milişăuţi, care când se acreşte atrage muşterii pe orice parte a drumului ar circula aceştia. Şi ce sarmale ies…nici nu vreau să mă gândesc.

La ce mă gândesc, însă?
La ce grătare vor încinge cei din PDL Suceava după ce Mîrza iese din nou preşedinte (sau repet, puteţi citi Bejinariu Eugen). La cum vor zburda ei prin toate campaniile electorale ce vor veni de acum înainte.

În Consiliul Judeţean Suceava PSD e VARZĂ, la Consiliul Local Suceava la fel. În materie de politicieni mai de Doamne-Ajută, e varză. La capitolul organizaţie de femei – Varză. La Tineret – Varză.
Dar ei se bat ca chiorii, între ei, cu mijloace mojice şi ieftine. În PSD Suceava nu am văzut după pierderea alegerilor la CJ de către Gavril Mîrza (a câta oare rundă de alegeri le pierde Mîrza în calitate de preşedinte al PSD Suceava?) nici un fel de fior de nemulţumire, nici o undă de regret, ci doar lamentări că Gheorghe Flutur nu le dă bani mai mulţi ca să se dea primarii lor mari cu niscaiva realizări.
Trăiască varza din PSD!!!

Mihai Chira
Upgrade: ştie cineva ceva despre mult trâmbiţatul miting pe care PSD Suceava şi Gavril Mîrza îl anunţau că-l fac imediat după votarea bugetului CJ pe 2010 ? A mai avut loc? Dar despre mitingul de 1 Mai anunţat la Suceava de Victor Ponta. Dacă nuuuu …. am doar o vorbă să vă spun: băieţi sunteţi varză rău de tot !!!


Intră acum și în grupul de