Festivalul de Teatru pentru Tineret din Suceava, la a doua editie


Intră acum și în grupul de

În acest weekend, în zilele de sâmbătă şi duminică, la Shopping City Suceava se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru pentru Tineret, organizat de complexul comercial sucevean, Fundaţia Ana, Asociaţia Juventus şi Compania Teatrală Bucovina.

Conform declaraţiilor organizatorilor, festivalul se desfăşoară în trei etape, cuprinzând: înscrierea concurenţilor, concursul de interpretare, secţiunile monolog şi trupe şi Gala Laureaţilor, în cadrul căreia vor fi premiate piesele, în urma jurizării.

Sâmbătă, 8 mai, începând cu ora 13:00, va avea loc Concursul de Interpretare pentru licee, pe două secţiuni: monolog şi trupe, iar duminică, 9 mai, începând cu ora 13:00, va avea loc Concursul de Interpretare pentru gimnaziu (monolog şi trupe). În cele două zile de festival actriţa Gabriela Ioniţă şi studentul Dan Clucinschi vor susţine ateliere de pregătire.

Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei Juventus, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă că anul acesta vor participa la festival 15 trupe de liceu şi 12 de gimnaziu, faţă de anul trecut când au participat 11 trupe de liceu.

Aşadar, în ultimii ani se simte o reorientare a tineretului sucevean către fenomenul teatral, fapt dovedit de participarea numeroasă la festivalurile de gen. De asemenea, se observă impactul pozitiv asupra comportamentului şi nivelului de exprimare a tinerilor angrenaţi în actul artistic teatral, aceştia devenind mai sociabili, comunicativi, având alternative de petrecere a timpului liber.

Prin continuarea acestui festival la Shopping City Suceava se oferă o oportunitate pentru numeroşii tineri implicaţi în fenomenul teatral de a fi remarcaţi şi îndrumaţi de către personalităţi ale genului.


Intră acum și în grupul de