IPS Calinic spune că nu a fost nici „învins” și nici pus „la colț” în eparhie de un misterios personaj „G” pentru că nu are de plătit nimănui tribut


Intră acum și în grupul de
Sursa foto: www.arhiepiscopiasucevei.ro

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a transmis printr-un răspuns oferit unui credincios că nu a fost nici învins și nici pus la colț în eparhie întrucât nu are niciun tribut de plătit.

Credinciosul i-a transmis IPS Calinic că are credința că ierahul a fost neinspirat când a comparat situația unui presupus consilier ce ar avea dosare penale pe rol cu părinții Stăniloae, Galeriu pentru că respectivii preoți aveau dosare de urmărire informativă din partea Securității fiind „stâlpi” ai Ortodoxiei ceea ce nu crede că e și cazul consilierului.

„În anul 2000, fostul președinte a spus: „m-a învins sistemul”; pe dumneavoastră credeți că v-au pus „G” la colț?””, a fost o altă întrebare a credinciosului.

În răspuns, IPS Calinic arată că nu se poate ca toți să fie atât de „inspiraţi” ca petentul care constatat situația consilierului și a subliniat că el a făcut o comparție ce a vizat doar modul de fabricare a dosarelor şi nicidecum valoarea persoanelor sau a speţelor.

„Sistemul care l-a „învins” pe „clasicul în viaţă” pe care l-aţi citat nu are nimic de-a face cu „stafia” „G” care vă creează atâta nelinişte. La colţ? Pe mine nu mă va pune nimeni niciodată! Şi aceasta pentru că nu am de plătit tribut faţă de nimeni, ci doar față de Dumnezeu. Dacă sunt unii care suferă de sindromul „G”, nu înseamnă că ar trebui să stea cineva la colţ, ci este doar o părere a lor”, a transmis IPS Calinic.

Potrivit surselor NewsBucovina, referindu-se la „G”, IPS Calinic face referire la un protopop din zona de munte a județului Suceava.


Intră acum și în grupul de