Dosare penale pentru 4 comercianti ce vindeau produse contrafacute


Intră acum și în grupul de

La propunerile I.P.J. Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat joi, patru rezoluţii prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de mai mulţi comercianţi ce vindeau produse contrafăcute. Astfel, G. Gheorghe, de 57 ani, din municipiul Suceava, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată”.

Acesta a fost depistat având la vânzare mai multe produse, accesorii auto, purtând mărci de renume, susceptibile a fi contrafăcute. În urma constatărilor efectuate de către titularii de mărci a rezultat că produsele în cauză sunt contrafăcute, prejudiciul total fiind de 330 Euro şi 6109,5 lei.

Urmărit penal este şi S. Ciprian, de 20 ani, din comuna Pătrăuţi pentru că vindea articole de îmbrăcăminte purtând mărci de renume, care sunt înregistrate şi protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute. Titularii de mărci precizează că produsele în cauză sunt contrafăcute, prejudiciul fiind de 3000 lei.

M. Luiza, de 42 ani, din municipiul Iaşi, administrator al unei societăţi comerciale din Iaşi, este urmărită penal pentru „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată”. Aceasta, în calitate de reprezentantă a societăţii comerciale, a fost depistată având la vânzare în incinta punctului de lucru dintr-un complex comercial din Suceava, mai multe produse haine purtând o marcă de renume, susceptibile a fi contrafăcute. În urma constatărilor efectuate de titularii de marcă a rezultat că produsele în cauza sunt contrafăcute, prejudiciul fiind de 3000 lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat şi rezoluţia prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de O. Sorin, de 33 ani, din municipiul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea sau prestarea serviciilor”. Prejudiciul creat prin vânzarea de haine contrafăcute este de aproximativ 1.000 euro.


Intră acum și în grupul de