Liderii PSD Suceava sustin ca masurile de austeritate anuntate de Traian Basescu duc tara spre faliment (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, consideră că Guvernul trebuie să-şi prezinte imediat demisia întrucât conduce ţara doar în direcţia falimentului şi că pentru ca lucrurile să fie redresate este nevoie ca persoane calificate să găsească soluţiile cele mai bune. „Ar trebui să adunăm înţelepţii din partide, sindicate instituţii pentru a găsi soluţie să redresăm lucrurile”, a spus Mîrza, care a apreciat că anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind măsurile de austeritate reprezintă începutul falimentului în România.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Eugen Bejinariu, a declarat că anunţul făcut joi de şeful statului dovedeşte că el este şeful Guvernului şi că lui Emil Boc i-a fost frică să prezinte aceste măsuri. El consideră că prin măsurile anunţate de preşedinte şi care vor trebui puse în practică de Executiv, „pensionarii şi bugetarii vor fi zdrobiţi”.

Bejinariu a mai spus că este incalificabil gestul preşedintelui de a învrăjbi categoriile sociale, de a crea vrajbă între medici, cadre didactice, funcţionari şi pensionari, şomeri pe de o parte şi angajaţi din sistemul privat.
Deputatul PSD a apreciat că solidaritatea pe care a cerut-o preşedintele Traian Băsescu faţă de aceste măsuri nu va putea fi realizată în primul rând pentru că românii nu mai au încredere în guvern pentru că istoria recentă nu le permite. „Au luat bani de la instituţiile financiare internaţionale şi i-au direcţionat spre clientela politică”, a spus deputatul PSD şi că acum preşedintele cere încredere când guvernanţii vor să ia bani de la bugetari. El a mai spus că Executivul a minţit, prin oferirea de date false, atât FMI cât şi populaţia şi opoziţia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse “masiv subvenţiile”, banii urmând să fie alocaţi ţintit “către cei care au nevoie de sprijin financiar”.


Intră acum și în grupul de