Conferinta despre depresie sustinuta de jurnalistul si scriitorul John Head la Spitalul de psihiatrie din Campulung


Intră acum și în grupul de

La Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, luni, ziaristul şi scriitorul american John Head o va susţine o conferinţă cu titlul „Eu şi sănătatea mintală”, a anunţat medicul psihiatru Alexandru Paziuc din cadrul unităţii spitaliceşti câmpulungene. Potrivit acestuia, jurnalistul va vorbi despre sistemul american de sănătate mintală, domeniu despre care a scris, despre presa americană dar şi despre cum a convieţuit cu o depresie netratată timp de 20 de ani, atrăgând astfel atenţia asupra acestei boli considerate cea mai ameninţătoare pentru omul contemporan.

John Head a fost unul din cei şase jurnalişti din Statele Unite ale Americii care au câştigat bursa „Rosalynn Carter pentru jurnalism pe sănătate mintală” în 1999-2000, timp în care a scris despre sănătate mintală pentru Atlanta Journal-Constitution.

Articolele sale au fost premiate de Asociaţia Naţională pentru Sănătate Mintală din Georgia şi de Asociaţia Psihiatrilor din Georgia.

În cartea sa, „Standing in the Shadows: Understanding and Overcoming Depression in Black Men”, povesteşte despre tulburătoarea sa experienţă de supravieţuitor al unei depresii clinice netratate timp de 20 de ani.

În prezent, este senior editor la MHN, o companie de sănătate comportamentală din San Rafael, California.


Intră acum și în grupul de