În spitalele din județul Suceava rămân internați 11 pacienți Covid-19, dintre care doi au forme severe sau grave ale bolii

În spitalele din județul Suceava sunt internați 11 pacienți Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 17, a anunțat joi, 24 iunie, Prefectura Suceava. În același timp, numărul sucevenilor declarați vindecați de Covid-19 a ajuns la 23.037.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 5 persoane.

Din totalul celor 490 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 4 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 12 pacienți sunt în zona tampon și 474 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 4 pacienți diagnosticați Covid-19:

  • 2 prezintă forme medii ale bolii;
  • 1 prezintă forme severe;
  • 1 prezintă forme grave și este internat în secția ATI

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 338 paturi libere, din care 88 pentru pacienți Covid-19, 225 în sectorul non-Covid și 25 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 13 paturi pentru pacienți Covid, sunt 32 ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, 22 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 2 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (forme medii), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 157 de locuri libere Covid și 40 locuri pentru zona tampon.