CL Suceava va aproba premii de câte 2000 de lei pentru 15 elevi suceveni cu performanțe sportive. Nouă sunt de la LPS, câte doi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și Colegiul Alimentar și câte unul de la Școala nr. 1 și Colegiul Economic


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în ședința din 30 iunie o hotărâre prin care se acordă premii de câte 2000 de lei unui număr de 15 elevi suceveni cu performanțe sportive.

Proiectul de hotărâre este inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, dar și de consilierii locali Nicolae Ciprian Anton și Ovidiu Paul Hrițcu.

În referatul de aprobare se arată că sportul este un fenomen social major atât prin funcțiile speciale în dezvoltarea individului cât și prin implicațiile sale socio-economice și că sportul, ca și evenimentele culturale cu notorietate, reprezintă modalități eficiente de promovare.

„De aceea, pe lângă satisfacția încununării eforturilor depuse de sportivi și antrenori, clasarea lor pe podiumurile de premiere ale competițiilor de anvergură este un prilej de a face auzit numele Sucevei în contexte pozitive”, se mai arată în document.

Potrivit inițiatorilor proiectului, elevii care practică un sport la un nivel înalt de multe ori sunt disciplinați și iau în serios responsabilități atât legate de studiu cât și de activitățile sportive, iar experimentarea competiției prin sport este o modalitate de pregătire pentru mediu și adversități sociale, sportul fiind garanția bunăstării și sănătății, atât individual, cât și colectiv.

Din aceste considerente inițiatorii spun că elevii sportivi trebuie încurajați să aspire la o carieră în sport, în scopul formării campionilor de mâine ai României.

Astfel, prin adresele înaintate de Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Liceul cu program sportiv, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Clubul Sportiv Universitar Suceava, se solicită recompensarea unui număr de 15 elevi pentru efortul susținut depus în obținerea de performanțe sportive în competițiile naționale și internaționale.

Atletism: Hiliuță Raul Alexandru, elev la Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Suceava și Ciubotariu David elev la Liceul cu Program Sportiv Suceava;

Lupte: Grecu Adrian, elev la Liceul cu program sportiv Suceava component al lotului național de lupte;

Handbal: sportivi legitimați la Clubul Sportiv Universitar Suceava componenți ai lotului național de  cadeți: Armanu Ștefan, elev la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Focșăneanu Alexandru, Grigore Sorin Paul, Hreceniuc Ștefan, Radu C. Codrin George, Niculae Bogdan Florin, Zarițchi Marian Cătălin – elevi la Liceul cu program sportiv Suceava, Reuț Alexandu, Stejar Claudiu  Ștefan – elevi la Colegiul Alimentar de Industrie Alimentară Suceava și Podovei Dragoș, elev la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Volei: Ștreangă Vlad Constantin, elev la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava legitimat la LPS -CS Suceava.


Intră acum și în grupul de