Muniție sovietică din al doilea război mondială, găsită într-o pădure la Siminicea de un culegător de ciuperci. Grupa pirotehnică a ISU Suceava a preluat și depozitat în siguranță muniția urmând să fie distrusă în poligon autorizat


Intră acum și în grupul de

Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a efectuat, pe parcursul zilelor de joi și vineri  două misiuni pirotehnice, în zona forestieră a localității Siminicea.

Un bărbat, care se afla la cules de ciuperci, a găsit mai multe elemente de muniție, iar pirotehniștii s-au deplasat la fața locului.

În urma detectării terenului au fost descoperite, iniţial, 587 de elemente de muniţie sovietice, de diferite calibre, provenind din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, a menționat că misiunea pirotehnică a continuat și pe parcursul zilei de vineri, când au fost descoperite și alte muniții.

În total, pe parcursul celor două misiuni, au fost descoperite 687 de lovituri acuplate cu proiectile explozive de artilerie antiaeriană calibrul 20 mm, un proiectil exploziv de artilerie antiaeriană calibrul 25 mm, două cartușe de  infanterie calibrul 14,5 mm, două tuburi de cartuș de infanterie calibrul 14,5 mm și un tub cartuș de infanterie calibrul 7,62 mm.

Întreaga cantitate de muniţie a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada imediat următoare.

Ambele misiuni de asanare pirotehnică s-au desfășurat cu profesionalism, fără a pune în pericol vieți omenești, bunuri materiale sau mediul înconjurător, a precizat locotenent Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de