Autoritățile sucevene au marcat Ziua Drapelului Național. Iulian Cimpoeșu: Drapelul este unul dintre simbolurile care ne unesc. Lucian Harșovschi: Să nu uităm că avem și o responsabilitate față de acest simbol


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sucevene au marcat, sâmbătă, în Piața Drapelelor UE Ziua Drapelului Național.

La ceremonial au participat, între alții, prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă și viceprimarul Lucian Harșovschi.

Prefectul Iulian Cimpoeșu a spus că se cinstește un simbol, Drapelul Național și astfel sunt cinstiți cei care au murit pentru ca România să ajungă un stat modern.

„Să nu uităm că Drapelul Național a fost stindardului sub care s-a realizat statul modern românesc, a fost simbolul Revoluției române deschizând drumul românilor spre libertate și democrație”, a spus prefectul.

El a subliniat că dincole de lucrurile care separă, de cele mai multe ori mărunte, există lucrurile care unesc și care trebuie să dea tărie unei națiuni, iar Drapelul național este unul dintre acestea.

„A fi patriot nu înseamnă neapărat să faci lucruri foarte mari pentru țară, ci să faci cât mai multe gesturi, poate mici, dar importante, pentru oamenii care trăiesc în ea”, a spus Cimpoeșu.

La rândul său, viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că „drapelul ne aduce de fiecare dată împreună, ne însoțeste în momentele dificile, dar și în cele de glorie, ne-a fost și ne este martor al multor lacrimi, fie ele de tristețe sau de bucurie” și că „ne este mândrie, curaj, dorință și motiv de a ne întoarce acasă ori de câte ori plecăm departe de țară”.

El a adăugat că mereu a fost un susținător al patriotismului și s-a declarat a fi patriot desăvârșit, întrucât crede cu tărie în simbolurile țării și  crede că dragostea pentru neam și țară trebuie să fie crezul suprem al fiecărui român, la fel cum crede că valoarea acestor simboluri nu trebuie să moară niciodată, ci transmisă, prin propriul exemplu, generațiilor viitoare.

„Ne emoționăm și ne mândrim de fiecare dată când are loc arborarea tricolorului, însă să nu uităm că avem și o responsabilitate față de acest simbol. Cu toții avem datoria de a face din societatea în care trăim un acasă, locul în care să ne fie cel mai bine”, a spus viceprimarul.

”Dragi suceveni, avem un tricolor mândru, așa să fim și noi, drepți în deciziile pe care le luăm, puternici în fața obstacolelor, mândri că suntem români!”, a conchis Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de