Zece pacienți Covid-19 sunt internați în spitalele din județul Suceava, doi fiind în stare critică

În spitalele din județul Suceava sunt internați, duminică, zece pacienți Covid-19, din care doi sunt în stare critică.

Potrivit Prefecturii Suceava, în județ, în ultimele 24 de ore au fost internate 5 persoane diagnosticate cu Covid – 19, iar în același interval de timp fiind externate 4 persoane.

Din totalul celor 494 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 4 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 14 pacienți sunt în zona tampon și 476 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 4 pacienți diagnosticați Covid-19 3 prezintă forme medii, iar unul prezintă forme critice și este internat în secția ATI.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 329 paturi libere, din care 82 pentru pacienți Covid-19, 224 în sectorul non-Covid și 23 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 13 paturi pentru pacienți Covid, sunt 31 ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 17 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 prezentând forme medii și 1 prezintă forme critice), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat 1 pacient, 1 loc fiind disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 10 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 16.

La nivelul județului sunt disponibile 157 locuri libere Covid și 41 locuri pentru zona tampon.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 23046 persoane declarate vindecate.

DSP Suceava precizează că totalul de persoane vaccinate la nivelul județului Suceava este de 87.541 din care 77.452 persoane cu rapel.