Aproape șase ani de închisoare pentru tânărul din Vicovu de Sus prins după o urmărire spectaculoasă transportând peste 100.000 de pachete cu țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Tânărul de 27 de ani, care a fost prins anul trecut transportând o cantitate imensă de țigări de contrabandă, și-a aflat pedeapsa. El a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare.

Astfel, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis, în data de 30 iunie, de către Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, polițiștii l-au escortat pe tânărul din Vicovul de Sus la Penitenciarul Botoșani.

Pedeapsa totală a rezultat din contopirea a trei pedepse, respectiv cinci ani pentru contrabandă calificată, un an pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și încă un an pentru conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Prins după o urmărire spectaculoasă

Tânărul a fost reținut în data de 24 februarie 2020. Autoutilitara condusă de el a fost supravegheată de polițiști în timp ce încărca zeci de mii de țigări dintr-o hală din comun Moara. Ulterior, pentru a stopa vehiculul, polițiștii au fost nevoiți să-l urmărească pe o distanță de câteva kilometri.

Polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, însă asta nu a ajutat la oprirea vehiculului. Văzând dispozitivul polițiștilor, tânărul a oprit brusc autoutilitara, după care a rulat cu spatele aproximativ 1,5 km, în direcția Fălticeni. El conducea sinuos, pe un sensuri de mers, pentru a evita focurile de armă trase de polițiști.

Cu toate acestea, gloanțele au spart pneurile vehiculului care a intrat în gardul unei locuințe. Chiar și așa, tânărul a abandonat autoutilitara și a încercat să fugă pedestru, fiind totuși prins și încătușat. Deja în luna mai 2020, tânărul a fost trimis în judecată.

Captură record de țigări

În autoutilitara fugarului au fost găsite peste 100.000 de țigări de contrabandă. Pe lângă asta, concomitent cu urmărirea tânărului, polițiștii au efectuat percheziții la depozitul din Moara, unde erau depozitate țigările. În total, au fost găsite peste 5 milioane de țigări, adică 250.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

Aceasta este una dintre cele mai mari capturi de țigări de contrabandă din țară.


Context:


Intră acum și în grupul de