Deputatul Ioan Bălan, mesaj clar colegilor din partid folosind exemplul Euro 2020: Mari fotbaliști, coechipieri la aceiași echipă de club, acum joacă în echipe naționale diferite , devenind competitori, dar nu dușmani!


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, recunoscut ca fiind în echipa care îl susține la președinția PNL pe actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a vorbit, joi, în cadrul Comitetului de Coordonare Județean al PNL Suceava în prezența celuilalt candidat, premierul Florin Cîțu, despre fair-play-ul competițiilor.

Balan a făcut și o comparație cu evenimentul sportiv care ține capul de afiș acum care este Campionatul European de Fotbal.

„Majoritatea celor prezenți în sală sunt microbiști sau măcar iubitori de sport, de aceea discursul meu politic de astăzi  este inspirat  și de acest eveniment fotbalistic european. Ați  văzut cu toții cum mari fotbaliști ai lumii, coechipieri fiind la aceiași echipă de club, acum joacă în echipe naționale diferite , devenind competitori, nu dușmani!”, a spus Ioan Bălan.

El a arătat că această comparație se aplică evenimentului politic de astăzi cu unele amendamente pe care le-a și explicat.

„Acum patru ani eu și domnul Flutur prieteni la echipa județeană a PNL. În această perioadă  am avut rezultate remarcabile la nivel județean: președinte de  CJ, majoritatea în Consiliul Județean, Primăria Suceava și alte 56 de primării, iar la nivel național am câștigat alegerile europarlamentare , prezidențiale, locale și culminând cu înlăturarea de la putere a PSD-ului și formarea unei majorități parlamentare având un guvern de coaliție condus de premierul Florin Cîțu.Nu trebuie uitat că în această perioadă de la preluarea guvernării, PNL singur apoi în coaliție a gestionat peste așteptări situația economică dezastruoasă lăsată de PSD și mai ales criza dată de pandemia de Covid-19”,a spus Bălan.

El a subliniat că în această zi se alege echipa PNL Suceava și că Gheorghe Flutur, dar și el concurează pe pozițiile pe care le-au deținut și până acum rămânând prieteni în aceiași echipă.

„Sunt și rămân un om de partid, și la bine și la rău. Am făcut această proba în nenumărate situații. Am văzut în partid nenumărate situații, evenimente, contexte, de fiecare dată au fost controverse, opinii, concurență, certuri, împăcări. De fiecare dată, ceea ce a contat după toate acestea a fost dedicarea față de partid, au contat oamenii care au ajutat și sprijinit partidul, s-au dedicat lui, în campanii, opoziție, guvernări”, a spus Bălan.

Liderul liberal a adăugat că oamenii care au sprijinit partidul și la bine și la greu au făcut diferența.

„Eu sunt un astfel de om, am colaborat cu multe conduceri centrale ale partidului, toate s-au sprijinit pe mine și colegii din Suceava pentru bune rezultate și noi am dat totdeauna bune rezultate pentru partid. Și eu sunt unul dintre cei care au pus umărul, alături de dl Flutur cu care am lucrat umăr la umăr alături de echipa PNL”, a mai spus parlamentarul.

El a menționat că el a sprijinit întotdeauna PNL Suceava și PNL Suceava a putut conta întotdeauna pe el

„Stimați colegi, crezul meu politic este acesta: PNL-ul este deasupra intereselor și poziției mele personale. Voința membrilor PNL trebuie să fie sacră și ea și numai ea merită loialitatea mea. Vorba lui Stalin „Cine nu e cu noi e împotriva noastră!” a fost preluată și pusă în practică de bolșevici cu rezultate politice catastrofale și cu impact devastator asupra multor destine politice”, a atenționat Ioan Bălan.

Mai mult, el a arătat că această vorba este o răsturnare diabolică a ceea ce se spune în Evanghelii de Isus: ”Cine nu e împotriva noastră , este cu noi!” fiind și asta spusă în contextul scoaterii de demoni.

„Eu și mulți alți colegi din PNL care luptăm împotriva demonilor de exclusivism, intoleranță, egoism și individualism, de parvenitism și oportunism, de lingușeală și trădare, de loialitate condiționată de interese personale, nu putem fi împotriva cuiva, cu atât mai mult împotriva PNL!”, a mai declarat Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de