Numărul mediilor de 10 obţinute de candidaţi suceveni la Bacalaureat a crescut de la 2 la 7 în urma soluţionării contestaţiilor. Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute de candidaţi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat vineri, 9 iulie, rezultatele obţinute de candidaţii participanți la Examenul Naţional de Bacalaureat în sesiunea curentă, după soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/, numărul mediilor de 10 a crescut în judeţul Suceava de la 2 la 7 după soluţionarea contestaţiilor.

Cele mai multe medii de zece, trei, au fost obținute de candidați de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, alte două medii de zece au obținut candidați de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și câte o medie de zece la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni  și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Inițial, înainte de soluționarea contestațiilor au fost obținute medii de zece la Bacalaureat de doar doi candidați, de la CN „Petru Rareș” și CN „Mihai Eminescu”.

Un număr de 2407 contestații au fost depuse de candidații suceveni la Bacalaureat.

Astfel, potrivit ISJ Suceava, cele mai multe, 920 sunt la proba de Limba și literatura română.

Au mai fost depuse 497 de contestații față de rezultatele la Matematică, 398 la Biologie, 192 la Logică, argumentare și comunicare, 100 la Geografie, 31 la Fizică, 20 la Informatică, 7 la Psihologie, 5 la Sociologie, 4 la Chimie, 3 la Economie și 2 la Filosofie.


Intră acum și în grupul de