Incendiul de la Voroneț a izbucnit de la supraîncălzirea instalației electrice. A fost pusă în pericol locuința anexele și o casă învecinată


Intră acum și în grupul de

Incendiul care a izbucnit, sâmbătă, la o locuință din Voroneț a fost generat de la instalația electrică la care erau conectate mai multe aparate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, pompierii militari ai subunităților din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o casă de locuit din orașul Gura Humorului, în cartierul Voroneț.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau într-o cameră de la etaj și la acoperiș, cu pericol de propagare la întreaga construcție, la anexele gospodărești și la o casă învecinată, aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:30.

În incendiu au ars bunurile din interiorul camerei pe o suprafață de 10 metri pătrați, acoperișul casei pe aproximativ 130 de metri pătrați, elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier, materiale textile și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice lăsate sub tensiune, a precizat Găleată.

El a menționat că, din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, anexele gospodărești și locuința învecinată, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de