Primarul Ion Lungu estimează că în trei luni va fi finalizată documentația pentru parcările supraterane: S-a stabilit tema de proiectare și se lucrează


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că proiectul parcărilor supraterane este în grafic și că speră ca documentația să fie finalizată în două-trei luni.

„Stăm bine. Vineri am avut o întâlnire în care s-a stabilit tema de proiectare. S-a lucrat în Comisia de urbanism a municipalității, a fost de față arhitectul, s-a stabilit tema de proiectare și se lucrează în acest sens”, a spus primarul.

El a estimat că în două-trei luni documentația va fi elaborată.

„Ținta noastră este să le facem pe fonduri europene. De aceea trebuie să avem documentația, să avem aprobați indicatorii tehnico-economici, studiul de fezabilitate. Aceste costuri se pot recupera pe fonduri europene”, a explicat Lungu.

Primarul a apreciat că lucrările vor începe cel mai repede anul viitor pentru că încă nu s-a semnat contractul de finanțare pentru fondurile europene pentru perioada 2021-2027.

„Dacă fondurile europene încep cel mai repede anul viitor, nici noi nu putem începe mai repede”, a menționat Lungu.

El a subliniat că municipalitatea suceveană dorește să realizeze toată documentația care să fie depusă la ADR Nord Est pentru finanțare.

„Noi intenționăm să facem toată documentația, să fie „documentația matură” așa cum spun cei de la ADR Nord Est să putem depune acolo pentru finanțare. Trebuie să avem studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și e foarte bine să avem și proiectul tehnic și să depunem documentația în așa fel încât să primim finanțare”, a mai declarat Ion Lungu.

Municipalitatea suceveană va demola mai multe garaje din cartierul Obcini și de pe strada Ștefan Tomșa pentru a construi două parcări supraterane.


Intră acum și în grupul de